sihanoukville

Sihanoukville – Sol och badparadiset

Till Sihanoukville i södra Kambodja åker man för att sola och bada. Här är helt underbara sandstränder på tre av stadens sidor och man kan äta och dricka jättegod mat. Staden i sig är inte mycket att skryta om, utan man åker hit för avkopplingens skull. Många jämför Sihanoukville med Phuket och Thailand och säger att det är som att komma 20 år tillbaka i tiden. Skynda dit innan den autentiska känslan försvinner och ersätts med turistbutiker och kommersiella kedjor. Flygbiljetter hittar du här.

Strand SihanoukvilleHögsäsong i Sihanoukville är från och med november till slutet av februari. Lågsäsong är det under den svenska sommaren, från juli till slutet av september. Denna period kännetecknas av mängder av regn.

Det går inga direktflyg till Sianoukville men det är ändå lätt att ta sig dit. Från huvudstaden Phnom Penh är det bara 230 kilometer så man kan enkelt ta buss eller taxi vilket bara tar 3-4 timmar. Taxi är fortfarande inte dyrt i landet så är ni några
stycken kan detta vara ett bekvämt sätt att resa. Tänk på att avtala om priset i förväg så att det inte uppstår diskussioner under vägen. Ett annat sätt att ta sig till Sianoukville är med båt från Koh Kong som är en av gränsövergångarna i södra Thailand.

Sihanoukville är även känt under namnet Kampong Som och ligger i södra Kambodja. Namnet kommer efter kungens far, Norodom Sihanouk, och växte ursprungligen upp kring dess hamn. Hamnverksamheten är fortfarande mycket utbredd och regionen är tyvärr även känd för att narkotika olagligt skeppas in den här vägen. Staden är ung och grundades 1960 och har idag lite drygt 200,000 invånare.

Boende i Sihanoukville

Veranda Natural Resort SihanoukvilleI Sihanoukville hittar du säkert ett av de allra vackraste hotellen i landet. Det är en ren naturupplevelse att bo på Veranda
Natural Resort


Hotellet ligger bara ett par minuter från stranden och genomsyras av grönska. Du kan hyra din egen bungalow och bara njuta av livet. Hotellet har fått bra betyg från tidigare gäster och håller en hög standard till ett rimligt pris. Då hotellet ligger uppe i bergen så rekommenderas inte det här stället för dem som har svårt för att gå. Fler förslag på boende hittar du här.

Stränder i Sihanoukville

I staden finns det alla typer av ständer. De fulla stränderna, de steniga stränderna, de fulla med solstolar och parasoller, de där man inte ska simma, de med barer och de utan. Tänk på att solen i Kambodja är starkare än vad den är hemma så glöm inte att ta med dig rikligt med solkräm (Köp solkräm här).

Victory Beach

Nära hamnen, längst ner från ”the hill” ligger denna strand som snabbt har blivit en populär turiststrand på den västra sidan av staden. Detta är enligt många den finaste stranden på fastlandet och den är även känd som ”Hawaii Beach”.. Här finns det gott om guesthouses, båtaktiviteter och även ett fullutrustat casino.

Sokha Beach

Detta är en privat strand som är 1,5 kilometer lång och tillhör hotell Sokha. Stranden är i väldigt bra skick och här är inte för mycket folk. Mot en liten avgift kan även de som inte bor på hotellet nyttja både stranden och hotellets pool, gym och lounge.

Ochheuteal Beach

Detta är en lugn och fridfull strand. Den är lång och smal med många hotell längs strandkanten. Strandflugor kan ibland vara ett problem på den här stranden.

Serendipity Beach

En av få stränder där man kan bo nästan nere på själva stranden. En väldigt turistig strand på östra sidan av Sianoukville. Här finns gott om restauranger, barer, internet caféer och båt turer ut till de olika öarna. Denna plats är lite av ett shoppingområde i staden.

Stränderna ute på öarna

Dessa öppnar upp snabbt nu när Kambodja får en allt större turistnäring. Stränderna här ute är enormt vackra och det finns även ett par öar som erbjuder enklare bungalows.

Sevärdheter i Sihanoukville

Wat Krom

Det finns i staden ett munktempel, Wat Krom, som är väldigt vackert. Gå gärna in i Pagodan, men tänk på att ta av dig skor och huvudbonad.
Munkarna i templet talar oftast mycket bra engelska och de förklarar gärna de olika bilderna som beskriver Buddhas liv. Här finns
även en lite större liggande Buddha i guld.

Wat Leu

Wat Leu heter ett ställe en bit utanför Sihanoukville. Här har man möjlighet att träffa apor som bor i träden runt Wat Leu. Ta gärna med lite frukt att mata dem med. Du får på vägen hit också chansen till en vacker utsikt över Sihanoukville och av hamnen på andra sidan. Går du här vid solnedgången så ska du lägga märke till alla fiskebåtar som lägger ut för nattens arbete. Detta är en häftig syn från en höjd på 132 meter.

Kbal Chhay – Vattenfall

Om du gillar vattenfall ska du åka cirka 30 minuter utanför Sihanoukville där du hittar vattenfallet Kbal Chhay. Hit kan man åka för att bada och njuta av livet i skuggan. Du hittar en serie av vattenfall som är mellan en och åtta meter höga. Platsen är oerhört vacker, men se upp under perioden januari till april då vattenfallet ibland är helt uttorkat.

Bamboo Island

Bamboo Island är en liten ö strax utanför Sihanoukville. Här arrangerar lokala fiskare båtturer där man kan snorkla på vägen ut till den här paradisön. Man kan resa över dagen eller om man vill övernatta i små mysiga bambuhyddor. En helt otrolig strand och miljö är det på ön som får dig att vilja stanna för evigt.

Nattliv

Idag så finns det gott om ställen att festa på i staden och ett antal nattklubbar har öppet hela natten.

Helgdagar

Något man ska tänka på är att när en helgdag infaller på ett veckoslut så är oftast även måndagen en helgdag. Detta innebär att det mesta är stängt. Tänk även på att
om du åker till Sianhoukville när det är helg så kan hotell och guest house ofta vara fullbokade. Staden är nämligen även ett populärt resmål för huvudstadens invånare som bor bara ett stenkast bort. Hitta mer information och möjlighet att boka boende.

Sök boende i Sihanoukville:


Hotels.com_300x250_SE- sales

 

Tipsa någon om Sihanoukville i Kambodja:

 

  • Facebook
  • google
  • Twitter
  • Mail
  • Plus