shopping

Shopping i Kambodja

Det finns gott om saker att shoppa i Kambodja. Landet var tidigare känt för dess överlägsna silkes tyger, metallarbeten och trä smide. Detta ignorerades under många år men har till viss del nu återupplivats. I Kambodja hittar man mycket silver föremål, smycken, tyger, kopior av uråldrig Khmer konst och mycket mer. När det kommer till smycke håller de inte alltid den internationella standarden på design som vi svenskar är vana vid. Var därför försiktig framför allt när du köper guld smycken. Är man intresserad av att ta hem antikvariater så måste detta godkännas av Kulturrådet i Kambodja (The ministry of Culture). Värt att veta att all souvenir shopping innebär prutning och man kan ofta få saker upp till 20% billigare än vad utgångspriset var.

Phnom Penh – Central Market (Phsar Thom Thmei)

Cental Market i Kambodjas huvudstad Phnom Penh är en relativt ny marknad som säljer allt från märkeskopior, klockor, skor, guld, glasögon
och mycket mer. Marknaden ligger i en gulfärgad rundad byggnad från 1937 med vingar ut i fyra olika väderstreck. Det är en öppen och luftig marknad. Enligt tips är detta det absolut bästa stället att åka till om man vill handla billigt. Här ska man absolut pruta innan man handlar. Central Market ligger mellan 126e och 136e gatan i centrala Phnom Penh.

Phnom Penh – Russian Market

Detta är en lokal marknad som du bara måste besöka. Russian market är inte lika luftig som Central Market så gillar du inte när det är trångt och högt tempo kan du tycka att det är lite jobbigt. Här finns massor att köpa som exempel sjalar, inredningsgrejer, keramik, smycken, guideböcker och inte minst mat i mängder. Här ska man pruta riktigt mycket.

Siem Reap – Central Market

Detta är en standard marknad där du hittar mat, kläder och smycken.

Siem Reap – Phsar Leu Thom Thmei (The new upper market)

Marknaden är återskapad av äldre trä och sten struktur. Idag är detta den största marknaden i staden och den är enormt populär. Denna rekommenderas inte om du är rädd för trängsel. Här hittar du verkligen Allt! Du hittar marknaden två kilometer utanför Siem Reap Town på höger sida av National Road 6 om du åker väst till öst.

Sihanoukville – Psah Leu

Detta är den största lokala marknaden i Sihanoukville. Den ligger på 7 Makara och är öppen under dagtid så länge solen är uppe.

Battambang – Central MarketKambodja shopping

Detta är stadens huvudmarknad som du hittar i centrala Battambang. Förbred dig på att det är trångt men du hittar också det mesta här till en billig peng!

Tipsa någon om shopping i Kambodja:


 Tight baddräkt? Du finner träningsredskapen hos Sporttema.

 Klicka här om du vill gå ner i vikt!

 Selected Gadgets – MrGizmo.se

 Presenttips

  • Facebook
  • google
  • Twitter
  • Mail
  • Plus