Battambang Kambodja

Battambang

Detta är Kambodjas andra största stad som ligger vackert vid Sangker-floden. Det är från Battambang bara två timmar med bil i östlig riktning för att komma till Siem Reap. Mellan huvudstaden och Battambang är det 293 kilometer. I Battambang hittar du något av den bäst bevarade Franska kolonialarkitekturen och du möts överallt
av varma och vänliga människor. Staden rymmer tidlösa tempel och idylliska stadsdelar som kan ses under bekväma dagsturer. Battambang och Siem Reap länkas samman genom en flod och man kan här emellan åka med motorbåt. Detta tar cirka tre timmar och är en Fontän i Battambangminnesvärd
upplevelser.

Battambang har ett invånarantal på drygt en miljon människor och det är en modern stad som på många sätt påminner om Phnom Penh. Vägar i området har länge varit under all kritik. Under senare år har det dock skett en hel del upprustning så vi kan nu rekommendera att ni använder Battambang som en bas för utflykter i omnejden.

Sevärdheter i Battambang

Phnom Banan

Detta är en vacker tempelruin byggt med i Angkoriansk stil från 1000-talet. Templet byggdes i slutet på 1100-talet av kung, Ut Tak Yea Tit Varman II men färdigställdes inte förrän av den efterträdande kung, Jayavarman VII. Templet ligger på toppen av en cirka 400 meter hög kulle vilket gör att man har en fantastisk utsikt över omgivningen.

Barseat Temple

Detta byggdes av kung, Soriyak Varman I 1002-1050, och ligger på berget vid Ba Set village. Templet byggdes mellan åren 1036-1042 med typiskt arkitektur för 1000-talet i Kambodja. Vid sidan av templet är där en brun med källvatten som är hela 20 meter lång, 12 meter bred och 10 meter djup.

Kamping Poy

Detta är en av många platser som vittnar om Pol Pots grymma ledarskap. Kamping Poy en reservoar som sträcker sig hela åtta kilometer. Den här reservoaren eller dammen byggdes för att kunna ge bättre bevattning till de risfält som låg i området. Att bygga denna enorma damm krävde mycket hårt arbete och ett stort antal människor fick sätta livet till under byggandet. Man uppskattar antalet död till mer än tio tusen personer! Idag är platsen otroligt vacker och är ett flitigt utflyktsmål både för turister och för lokalbefolkningen.

Grottan – Phnom Sampeau

I Battambang finns flera underjordiska grottor som användes under de Röda Khmerernas styre. Hit togs folk för att avrättas och för att torteras. Fångarna placerades framför grottöppningen och de sköts sedan ihjäl. Deras kroppar föll ner i grottan där hundratals ben och skelett hittats.

Battambang Circus

Detta är en artistgrupp som kombinerar cirkus och musik för att ge en häpnadsväckande show. Cirkusen skapades av några återvändande flyktingar
som suttit i flyktingläger i närheten av den Thailänska gränsen. Dessa startade en skola där de hjälper andra flyktingar med traumatiska erfarenheter att komma över sina problem genom att uttrycka sig artistiskt. Idag går det cirka 400 elever på skolan.

Boende

Ska du resa till Battamban så rekommenderar vi hotell Golden Palace Hotell som är ett billigt och centralt hotell.

Golden Palace hotell battambangHotellet ligger nära flygplatsen i Battambang och erbjuder allt man behöver och är dessutom väldigt billigt. Alla rum har även luft- konditionering vilket är ett måste i den extrema värme som råder i landet under högsäsong. Hotellet hjälper även till med att ordna rundturer till turistmålen i närheten.

Shopping

Du hittar mer om shopping här.

Tipsa någon om Battambang i Kambodja:

 

  • Facebook
  • google
  • Twitter
  • Mail
  • Plus